Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol sajttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg. karfiol, 2 dl. tejföl, 15 dkg. reszelt füstölt sajt, 5 dkg. vaj ( margarin), só, 1 evőkanálnyi ételízesítő, csipetnyi őrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyemzöld. Zsemlemorzsa szükség szerint.

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Az edény alján elrendezzük a karfiol rózsákat, megszórjuk ételízesítővel, zsemlemorzsával,az apróra vágott petrezselyem levél felével, a felkevert tejföl nagyobb részével, majd megszórjuk reszelt sajttal és a végén ezt is meglocsoljuk tejföllel. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyem levéllel megszórva, friss kenyérrel kínáljuk. Köretnek is kiváló.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klasszikus rakott karfiol » Csirkés karfiol » Rakott hús füstöltsajttal » Karfiollal rakott burgonya
» Tonhal vagy busa sajttal » Karfiolos tészta » Karfiol tojással. » Pulykamell füstölt sajttal
» Sajtos karfiol felfújt » Rakott karfiol (update 1) » Gratenmártásos karfiol » Karfiolos csirkeleves
» Sajttal töltött húsgombóc » Karfiolpüré (update1) » Karfiolos-sajtos puffancs » Karfiolos sajtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.