Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi füstölt kolbász recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2,5 kg. sertéshús,
70 dkg. marhahús,
2 nagy fej fokhagyma,
5 gr, őrölt fekete bors,
1 evőkanál csípős fűszerpaprika,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
5 dkg. só,
5 gram száritott csombor ( borsikafű)

Elkészítés:
A húsokat mosás és lecsöpögtetés után nagyobb darabokra szeleteljük és együttesen ledaráljuk.A tisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az ízesitőkkel, kevés vizzel együtt a húshoz adva alaposan összedolgozzuk úgy, hogy könnyen bélbetölthető legyen.Lecsöpögtetés után füstöltjük.
Frissen sütve burgonyapürével tálaljuk. Vörös bor illik hozzá.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos tarhonya » Serpenyős rizses kolbász » Füstöltsajtos pogi » Kolbászos batyu
» Erdélyi pástétom » Erdélyi tokány » Erdélyi szász torta » Erdélyi flekken
» Kolbászos leves » Kolbászos tojásos noki » Gombás-kolbászos tészta » Füstölt húsos karalábé
» Erdélyi fatányéros » Füstölt sonkás kanapé » Alföldi füstölt disznósajt » Füstölt pulykamellsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.