Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma poculva, gerezdekre vágva
10 dkg margarin
20 dkg cukor
őrölt fahéj
3 cs vaniliáscukor (vagy 1 vaniliarúd)
5 tojás
3 dl sűrű tejszín

Elkészítés:
Egy magasabb falú edényben a vajat felolvasztom beleteszem az almát és rászórom a cukor felét. Lassú tűzön kb. 10 percit főzöm amíg a cukor karamellizálódni nem kezd és az alma is jó félpuhára nem fő,őrölt fahéjjal ízesítem. Jénaiba, vagy tepsibe halmozom.
A tojásokat, maradék cukrot, van.cukrot, tejszint habosra felverem robotgéppel, majd az almára öntöm.
Előmelegített sütőben sütöm, a teteje megpirul, közepe lágy marad, isteni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: anita72


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes barackfagyi » Tejszines hal sajttal » Epres-Tejszínes Túrótorta » Tejszínes raguleves
» Tejszínes-gombás penne » Diós-tejszínes kocka » Tejszínes csirketokány » Tejszínes pogácsa 2.
» Tejszínes karfiolleves » Kapros-tejszínes csirke » Tejszínes, epres fánk » Tejszínes rakott krumpli
» Tejszínes-parajos csirke » Tejszínes almaleves » Tepsis tejszínes csirke » Tejszínes csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.