Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás kelbimbó recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
füstölt sonka
kelbimbó
olaj
fokhagyma

bors
őrölt kömény
tejföl
vöröshagyma
dió

Elkészítés:
A kelbimbókat (torzsavég levágása után) negyedbe vágtam, (a kisebbeket csak félbe), majd zúzott fokhagymával, sóval borssal, őrölt köménnyel ízesített olajba belekevertem. (A sóval nagyon csínján bánjunk, mert a sonka is sós, akár egészen elhagyható a só. Könnyebb beletenni utólag, mint kivenni belőle. :) ) Egy magas oldalú tepsit vékony (nyers) füstöltsonka szeletekkel kibéleltem, erre tettem a fűszerezett kelbimbót, és tejföllel bőven megkentem a tetejét, vöröshagymát karikáztam rá, és beborítottam sonkaszeletekkel. És végül szórtam rá pár diógerezdet. 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Amikor a fölső sonkaszeletek megpirultak (20 perc múlva), levettem őket, de a többit bent hagytam, s addig sütöttem (újabb 20 perc) amíg a hagymakarikák is megpirultak. Az utolsó percben visszatettem a tetejére a sonkát, hogy újból átmelegedjen.

Tanácsok:
Az ételtársításra figyelő étkezésben kitűnő húsnapi étel.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sonkás bugonya » Füstölt sonkás kanapé » Sonkás camembertsaláta » Sonkás-gombás rizibizi
» Gombás-sonkás csirkemell » Zöldfűszeres sonkás tészta » Sonkás tepsis karfiol » Rakott kelbimbó
» Sajtos, sonkás tortilla » Csirkés-sonkás rizs » Sonkás szendvicskrém » Sonkás bulgur
» Sonkás-szalámis spagetti » Fűszeres sonkás lepény » Sonkás krumpli » Sonkásgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.