Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás tepsis karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagy karfiol
20 dkg zsemlemorzsa (pirítva finomabb)
kevés vaj
1 kis doboz tejföl
1 csokor petrezselyem

bors
ételízesítő
grill zöldség fűszer
1 tojás
1-2 csomag sonka, vagy bacon
20 dkg reszelt sajt (ha a fele füstölt, még finomabb)

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük,majd sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük.

A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, majd kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel, grillfűszerrel.

A tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is (esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele),
és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat.

Megszórjuk a felkockázott sonkával (baconnel), apróra vágott petrezselyemmel.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt elősütjük.

Majd kivesszük, megszórjuk bőven reszelt sajttal,és további kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Ha pirul a tetején a sajt, akkor jó.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis töltött ponty » Meggyes tepsis palacsinta » Sonkás muffin » Sonkás brokkolilepény
» Tepsis krumpli Ors módra » Sonkás szendvics 3. » Csőben sült sonkás penne » Szalonnás karfiol
» Sonkás Tekercske » Tepsis sajtos csirkemell » Csőben sült sonkás karfiol » Rakott karfiol (update 1)
» Karfiolpuffi » Tepsis kefires hal » Sajtos sonkás bugonya » Gombás-sonkás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.