Tutireceptek.hu fejléc

Rakott tészta (édes) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 tojás, 8 dkg dió, 8 dkg cukor, 20 dkg lekvár, 5 dkg zsír.

Elkészítés:
A vékonyra gyúrt tésztát csíkokra vágjuk, kifőzzük, és meleg zsírra szedjük. Egy bezsírozott edénybe rétegezzük a tésztát váltogatva a cukros dióval és a lekvárral. Tetején tészta legyen. Forró sütőben megpirítjuk, kiborítva tálaljuk.

Tanácsok:
Készíthetjük természetesen készen vásárolt tésztából, mákkal is. Én a sütésnél a tetejére tejfelt kenek és lecukrozom, így nem borítom ki az edényből, ha nem abban szeletelem, mint a tortát. Továbbá nem rétegezem a lekvárt, hanem összekeverem a tésztát a lekvárral és azt rétegezem a dió, esetleg pótlóval, vagy mákkal. Szereti ha van citromhéj reszelve a lekvárba, kellemes ízt kölcsönöz, de természetesen el is maradhat.
*****Sütemény helyett, vagy leves után második félének egyaránt alkalmas és gyors.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karfiol.. » Almás-sajtos rakott csirke » Gombás rakott csibehús » Csirkeragu sajttésztában
» Sonkás tészta » Mexikói tésztás csirke » Sajtos zöldséges tészta » Rácos rakott tarja
» Citromos sonkás tészta » Fűszeres tésztás csirke » Húsos tészta » Kavart almás tészta
» Füstölt sonkás tészta » Fokhagymás tejfölös tészta » Rakott zölborsó » Túrós tészta mazsolával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.