Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott csibehús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
1 konyhakész csirke,
só,
bors,
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg gomba,
1 csokor petrezselyem zöld,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
A csirkét 8 részre daraboljuk.
Sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított olajon körös-körül megsütjük, kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a felaprított hagymát és a gombát.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt.
Egy kivajazott tepsibe elterítjük a felkarikázott krumpli felét, és kissé megsózzuk.
Rárakjuk a csirkedarabokat, meglocsoljuk a tejfölös gomba felével, befedjük a maradék krumplival, majd erre kerül a maradék tejfölös gomba.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepesnél kisebb lánggal 45 percig sütjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás Csirkeragu » Fitt rakott káposzta » Hússal rakott burgonya » Rakott hússzeletek
» Rakott kekszes » Spenótos rakott csirkemell » Lecsós, gombás rakott hús » Babos rakottkarfiol
» Rakott keksz » Gombás-rizs » Rakott karfiol.. » Tejszines gombás
» Chilis gombás pecsenye » Rakott husi (én így hívom) » Gombás húsgombóc » Gombás husi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.