Tutireceptek.hu fejléc

Piritott gombás spárga recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Gomba ízlés szerint (csiperkével is jó, de őzlábbal az igazi)
Spárga (zöld)
Fokhagyma

Bazsalikom
1-2 ek Olívaolaj

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk majd kis szeletekre vágjuk, a spárgát szintén megtisztítjuk, az alsó fás részt levágjuk.
Fokhagymát az olívaolajon kicsit megpirítjuk majd a megtisztított és megmosott gombát és az egész spárgát hozzáadjuk. Amennyiben a gomba leve nem lenne elegendő a pároláshoz, pici vízzel pótoljuk. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, majd a fedőt levéve elpároljuk a levét.

Tanácsok:
Nagyon finom köret, szinte bármihez jó és bármilyen zöldséggel kiegészíthető.
A végén a pirítás után egy teáskanál igazi vajat szoktam hozzáadni, nagyon jót tesz az ízének.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: szurgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás sertésragu » Gombás-sajtos krumplitál » Svéd gombasaláta 2 » Gombás felfújt
» Spárgatök sörtésztában » Fokhagymás-gombás karfiol » Zöldspárga leves » Spárgás-mustáros marhasült
» Csavart tészta spárgával » Gombász-tészta » Gombás rakott csirkee » Pirított burgonya
» Sütőtökös-gombás fasírt » Gombás bejgli » Gombás sonkás metélt » Gombás sertésnyelv


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.