Tutireceptek.hu fejléc

Húsos rántott karfiol recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg tömör karfiolfej,
20 dkg darált hús (bármilyen fajta lehet,
még konzerv vagdalthús is),
15-20 dkg liszt,
2 evőkanál olaj,
1 tojás,
2 dl tej,
2gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só,
a sütéshez bő olaj

Elkészítés:
A karfiolt egyforma kis rózsáira szedjük, majd langyos vízben néhány
percig áztatjuk, hogy a megbúvó apró kis bogarak kimásszanak belőle. Ezután folyó
csapvízben átmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól meg is sózzuk. A tojást habosra
felverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a darált húst (vagy a villával egészen péppé tört
konzervhúst). Beleöntjük az olajat, belekeverjük a megtisztított és összezúzott
fokhagymát, a sót és a borsot, valamint annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé
sűrűbb, tejfölszerű palacsintatésztát kapjunk. A karfioldarabokat először lisztben
megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és bő, forró olajba tesszük. Az egyik
oldalát fedő alatt sütjük pirosra, ezután megfordítjuk, de már fedő nélkül sütjük
tovább. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és melegen tálaljuk.
Nagyon jó mellé a meleg kapormártás vagy a hideg kapros majonéz.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántottás paradicsom » Töltött rántott virsli » Karfiolpaprikás » Karfiol fóliába sütve
» Húsos ragu » Tepsis rántott » Sertésborda karfiollal » Rántott krumpli
» Karfiol finomság » Húsos bőségtál » Rántott burgonya » Öntött karfiol
» Rántottsajtos libamáj » Rántott tojáskrokett » Karfiol fehér mártásban » Húsos burgonyagombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.