Tutireceptek.hu fejléc

Gombás vagdalt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg laskagomba, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 db tojás, 4 evõkanál zsemlemorzsa, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, fél dl tej, 1 teáskanál piros füszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Összekeverjük a tejjel, a tojással, a meghámozott és finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fûszerekkel, 2 evõkanál zsemlemorzsával, majd hozzáadjuk a megmosott, letisztított és nagyon apróra vágott gombát. Az egészet addig gyúrjuk, gyömöszöljük, amíg a folyadékot mind felveszi, és formázhatóra összeáll. Nedves kézzel 8 pogácsát alakítunk belõle, majd zsemlemorzsában megforgatva, kiolajozott tepsire tesszük. A tetejüket is bekenjük olajjal, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Bármilyen zöldség- vagy burgonyaköret illik hozzá.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egybensült gombás fasírt » Gombás tejszínes csirke » Gombás kocka » Gombás sárgaborsóleves
» Tejszínes gombás spagetti » Gombás szoljanka » Gombás-csirkés batyu » Gombás tekercsek
» Csirkés-gombás palacsinta » Gombás-hagymás lepény » Gombás harcsapaprikás » Gombás szűzérmék
» Rizses-gombás sült csirke » Tejfölös, gombás nyelv » Gombás pogácsa » Gombás cannelloni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.