Tutireceptek.hu fejléc

Fejessaláta-főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
6 saláta,4dl húsleves(leveskockából),5dkg vaj,5dkg liszt,2 dl tejföl,3dkg cukor,1 gerezd fokhagyma,1 csokor kapor,1 csokor petrezselyemzöld,ecet,só

Elkészítés:
A megmosott salátákat nagyobb darabokra tépkedjük. A húslevesbe tesszük, zúzozz fokhagymával ízesítjük, és megfőzzük. A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd beletesszük az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadjuk a sóval, ecettel és cukorral ízesített tejfölt, majd takaréklángon, két perc alatt összeforraljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Szasza:)

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenót franciásan » Tejfölös krumplipaprikás » Sárgaborsó-főzelék » Kelkáposztafőzelék
» Lencsefőzelék1. » Tejfölös krumpli főzelék » Tökfőzelék tavasziasan :) » Lencsefőzelék tükörtojással
» Karfiolfőzelék » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Kínai kelkáposzta főzelék » Karalábéfőzelék
» Anyu-féle sóska » Paradicsomos borsófőzelék » Brokkolifőzelék rizsliszttel » Tejszínes cukini főzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.