Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
fél kg burgonya,
2-3 evőkanál olaj,
6 dkg liszt,
egy kis fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
paprika, őrölt bors,
majoranna, kömény,
só.

Elkészítés:
A kelkáposztát csíkokra vágom, alaposan megmosom, forró vízbe teszem, néhány percig főzöm, majd a vizet leöntöm róla.
Felöntöm friss vízzel, vagy csontlével és újra felteszem főni. A fűszerekkel ízesítem.
Mikor félig puha, beleteszem a megmosott, kockákra vágott krumplit és fedő alatt készre főzöm.
Az olajon a liszttel rántás készítek, mikor barnulni kezd beleteszem a finomra vágott hagymát, fokhagymás és a pirospaprikát. Felöntöm hideg vízzel és besűrítem vele a főzeléket.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legfinomabb zöldborsófőzi » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Az én sóskafőzelékem » Diétás tökfőzelék
» Mandulás parajfőzelék » Kapros cukkinifőzelék » Naon fini krumplifőzelék » Brokkolifőzelék
» Szegedi tarhonyafőzelék » Pikáns burgonyafőzelék » Brokkolifőzelék 1 » Joghurtos zellerfőzelék
» Anna Sárga borsó főzelékje. » Lencsefõzelék » Tejszínes fokhagymamártás » Karfiolfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.