Tutireceptek.hu fejléc

Erdei gomba székelyesen recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg. erdei gomba, 10 dkg. sertészsír, 15 dkg. sárgasrépa, 15 dkg. petrezselyem gyökér, 10 dkg. vöröshagyma, 1 evőkanálnyi fűszerpaprika, 2 dl. tejfölt. Ízlés szerint őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
A legjobb ez az étel akkor, ha kemény húsú, vegyes erdei gombából készítjük (vargánya, tinóru, pereszke, sárga rókagomba, stb.) A megtisztított vöröshagymát egészen apróra vágjuk (vagy lereszeljük) és a forró zsíron dinszteljük A tűzről lehúzva paprikázzuk. A tisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombákat hozzáadjuk, fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal ízlés szerint, majd lassú tűzön pároljuk. Egy másik edényben, enyhén sós vízben a felszeletelt zöldségeket puhára főzzük, majd áttörjük, paszírozzuk. Kevés levet hagyva a lével együtt a zöldségeket a gombához adjuk, óvatosan összekeverjük és készre forraljuk. Külön csészében hideg tejfölt kínálunk hozzá. Bármilyen körettel tálalható.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás sertésragu » Göngyölt sonka gombával » Gombás búbos karaj » Gombás csomagok
» Fokhagymás omlett gombával » Kukoricás-gombás marharagu » Gombás töltött kifli » Erdei gyümölcsös torta
» Brokkolis-gombás tészta » Gombás borjúnyelv » Párolt gomba » Erdéicsírke
» Csirkével töltött gomba » Rakott gomba. » Csirke gombával töltve » Gombaleves á lá Milli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.