Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás knédli forró krumpliból recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg forró krumpli
40 dkg dara
10 dkg zsír
szalonna vagy vaj
1-2 tojás vagy csak a sárgája
fél kanálnyi só
(pirított zsemlekockák)

Elkészítés:
gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kivesszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként.

Tanácsok:
Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás szilvás gombóc » Forró almás pite puncs » Sajtos burgonyasalata » Mogyorós burgonyasaláta
» Finom burgonyás pogácsa » Knédli egyszerűen » Burgonyás bagett (6 db) » Forró Egg Nog
» Burgonyás sajtos fasírt » Forró limonádé » Burgonyás pogácsám » Burgonyás gombás tekercs
» Forró almás bólé » Burgonyás morzsóka » Burgonyás sonkás muffin » Burgonyasaláta almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.