Tutireceptek.hu fejléc

Zöldteás málnaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

4 dl forró víz
2 filter natúr zöldtea
1 szál friss menta
30 dkg friss (vagy fagyasztott) málna
3 evőkanál porcukor
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
1 lime reszelt héja
1 kicsi kókuszdió vagy 1 nagy maréknyi kókuszpehely
szárított almaszirom

Elkészítés:
A forró vízzel leforrázzuk a zöldteát, hozzáadjuk a friss mentát, majd 3 percet állni hagyjuk, ezután kivesszük a filtereket és a fűszert a teából, kihűtjük. Ekkor beleszórjuk a leszárazott, megmosott, lecsepegtetett málnát, a porcukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt lime héjat, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük.

Közben a kókuszpehelyhez a kókuszdiót kalapáccsal megtörjük, kiskéssel óvatosan kiszedjük a belső húsát, és zöldséghámozóval hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 160 fokos sütőben kb. 6-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A készen vett kókuszpelyhet csak sütőben pirítani kell.

Tálaláskor tányérokba vagy leveses csészékbe szedjük zöldteás málnalevest, és pirított kókuszpelyhet, almaszirmot kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos málnaleves » Rizses málnaleves » Málnaleves » Málnaleves fagyival
» Lakodalmas pacalleves » Édes bundáskenyér » Vasutas leves » Olcsó gyümölcsleves
» Mexikói raguleves » Fokhagymás sajtleves » Pikáns csibeszíveleves » Csalán leves biotipp-től
» Mézes eperkrém leves » Francia hagymaleves » Diós-hagymás céklasaláta » Palacsinta (diabetikus)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.