Tutireceptek.hu fejléc

Tojás pörkölt (feltét) recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 db tojás
Fűszerek:só,bors,pirospaprika
pici zsír vagy olaj

Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük sósvízben keménytojásnak.
A hagymát apróra vágjuk,vagy lereszeljük, zsiradékon megpároljuk.
Mikor megdinsztelődött a hagyma ,pici vizzel felöntjük ,és még főzzük egy pár percig ,hogy teljessen elpuhuljon.
Ha kész lehúzzuk a tüzről pirospaprikával meghintjük.Most olyan mint egy hígabb pörkölt alap.
A tojásokat megpucoljuk,és tojásszeletelővel vékonyra szeljük.Rátesszük a hagyás alapra,és sóval borssal ízesítve picit összefőzzük.Nem baj ha a sárgája kipotyog.

Főzelékekhez remek feltét.

Jó étvágyat!

Tanácsok:
Ha a keménytojást hidegvízzel leöblítjük könnyebb megpucolni.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: bindu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos-padlizsános lecsó » Tojáslikőrös muffin » Csopaki pincepörkölt » Magyaros körömpörkölt
» Galyasági töltött tojás » Avasi pincepörkölt » Ipi-féle kaszinótojás » Bab pörkölt
» Spenótos tojás » Tojáslikőr otthon gyártott » Tojásos madársaláta » "Tükörtojás" barackból
» Márványtojás. » Töltött rántott tojás » Tojásfasírozott » Tojásfasírt Emyke módjára


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.