Tutireceptek.hu fejléc

Tere-fere csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csirke (de lehet mellehusból, felsőcombból vagy pulykahusiból is)
30 dkg zöldborsó
1 kg burgonya
1 dl tejszin
2 dl tejföl
10 gdk vaj
1 nagy alma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg füstölt kolbász (lehet darabolt bacon is, de akkor füstölt legyen a sajt)
petrezselyem, só, bors, majoranna, szerecsendió

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A vajat 3 részre osztjuk és első részével kikenünk egy nagy jénai tálat. A vajazott jénaiba fektetjük a sóval, borssal ízesített csirke darabokat, és kolbászkarikákkal beborítjuk. Rászorjuk a zöldborsót, a petrezselymet, és a vaj második részét rámorzsoljuk. Meghintjük majorannával, csipetnyi őrölt szerecsendióval. A tejszínt, tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, belevegyítjük az apró kockára vágott almát és ráborítjuk a borsóra. Az egészet karikára vágott burgonyával beborítjuk, sózzuk és a maradék vajat rámorzsoljuk. Előmelegített sütőben lefedve 1 órát sütjük.

Tanácsok:
6 személyre

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: hanita2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sóban sült csirke 2. » Csirke mézes szójaszósszal » Sajtos csirkemell U1 » Mexikó csirkesaláta
» Almába töltött csirkemell » Csirkés-gombás kavarodás » Gombás csirkeszárny » Csirkés-fetás tészta
» Egyszerű rakott csirkemell » Fokhagymás csirkecombok » Padlizsános rakott csirke » Sajtos csirke jénaiban
» Juhtúrós rakott csirke » Almás-hagymás csirke » Mogyorós csirke » Tere-fere pipi felturbózva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.