Tutireceptek.hu fejléc

Sósperec recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt
2 ek só
1,5 dl olaj
0.5 l tejben felfuttatott 50g élesztő+1 tk cukor
tojás a tetejére

Elkészítés:
Összekeverem a lisztet a sóval, majd felfuttatom az élesztőt a tejben. Ezután mind összegyúrom(nem kell sokáig gyúrni). Miután felkelt 32 darabra vágom, hosszú hengereket sodrok belőlük és perecet formálok belőle. Megkenek tojással majd megsózom.

Tanácsok:
Mielőtt felkelesztem csak egy kis lisztet szórok az aljára. több liszt nem kell mert akkor nem lehet sodorni :)


A receptet beküldte: fixer


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pillekönnyű burgonyás lángos » Mákos-szezámos sósrúd » Sós teasütemény (Kati-féle) » Pici sajtos pogácsája
» Sajtos perecek/sok sajttal/ » Sajtlabda » Zöldfűszeres Grissini » Krumplis ropogós
» Füstöltsajtos pogi » Burgonyás túrógombóc » Töltött papucs » Sajtos kréker
» Fokhagymás pogácsa » Borzas sajtos » Sajtos-köményes muffin » Omlós tepertős pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.