Tutireceptek.hu fejléc

Somogyi galuska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt
3 tojás
20 dkg kockázott bacon
2 fej vöröshagyma
3 dl tejföl

fűszerpaprika

Elkészítés:
A lisztből és a tojásból közepesen lágy galuskatésztát keverünk. Sózzuk, fél órát hagyjuk állni. Forrásban lévő sós vízbe hosszúkás, nagyobb galuskákat szaggatunk.
Közben megsütjük a bacont, kiszedjük a pörcöket.
A kifőtt galuskát a bacon zsírjába szedjük, ha túl sok a zsír, egy részét le kell önteni.
A hagymát karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk és olajban ropogósra kisütjük.
A galuskát hőálló edénybe tesszük, meghintjük pirospaprikával, majd a felmelegített, enyhén sózott tejföllel leöntjük.
Tetejére szórjuk a bacon-pörcöt és a ropogós hagymakarikákat.

Tanácsok:
Nem diétás, de nagyon laktató.
Én legutóbb galuska helyett mirelit nudlit főztem ki, azzal is nagyon finom volt! - és az elkészítési idő rövidült.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Léda46


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis aranygaluska » Egyszerű májgaluska leves » Verebélyi galuska » Update somlói galuska
» Sajtos búzagaluska leves » A tökéletes daragaluska » Májgombóc/májgaluska/ » Sajtos, gombás galuska
» Alföldi májgaluska leves » Kötött galuska leves » Kötött galuska » Sajtgaluska
» Aranygaluska Anikó módra » Kató néni grízgaluskája » Májgaluska leves » Kakaós aranygaluska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.