Tutireceptek.hu fejléc

Pezsgős pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db bébipulyka (kb. 4kg-os),
2 db hagyma,
2 db sárgarépa,
1 db zeller,
20 dkg baconszalonna,
1 csokor petrezselyem,
kapor,
zsálya,
2 dl húslé (leveskockából),
4 dl pezsgő,
só.

Elkészítés:
A konyhakész pulykát sózzuk be kívül-belül, tekerjük be a szalonnaszeletekkel, amit hústűvel rögzítsünk.
A megmosott felkockázott zöldségeket tegyük egy nagy tűzálló tálba, fektessük rá a pulykát, öntsük rá a húslét, és 180 fokon kezdjük sütni.
Időnként locsoljuk meg pezsgővel.
Befejezés előtt egy órával adjuk hozzá a zöld fűszereket és szedjük le a pulykáról a szalonnát,hogy a böre szép pirosra,ropogósra süljön.
Ha kész, szűrjük át a zöldséges szaftot, keverjük el 1 dl pezsgővel, forraljuk fel és liszttel sűrítsük be a szószt.
A pulykát szeleteljük fel, és a forró szósszal öntsük le.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykahúsos tál » Olivabogyós pulykavalami » Pulyka rakottas » Pulykamell baconnal
» Pulykasült gregorian módra » Brokkolis pulyka » Tárkonyos pulykaragu-leves » Edes-savanyu pulykamell
» Zöldbabos pulykatekercs » Magyaros kapros pulykamell » Brokkolis-karfiolos pulyka » Gombás - sajtos pulykamell
» Pulykamell füstölt sajttal » Tejszínes pulykaszárny » Spenót pulykamellel » Ananászos Pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.