Tutireceptek.hu fejléc

Pesti szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
rövid, vagy hosszú karaj
liszt

fehérbors
1 nagy pohártejföl
30dkg füstölt kemény sajt(lehet trappista is)
kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott húsokat kiklopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk, az így kapott húst lisztbe forgatjuk, mintha paníroznánk.A tepsibe kevés olajat öntünk, ebbe pakoljuk szorosan egymás mellé a hús szeleteket.A tetejükre ízlés szerint több-kevesebb őrölt borsot hintünk, erre halmozzuk az előzőleg kikevert tejfölt evőkanállal.Ne sajnáljuk, mert ettől lesz finom szaftos a hús.A tejfölt pedig beborítjuk reszelt sajttal.A tejfölt és a sajtot ne húzzuk nagyon szét a hús szélei felé, mert sütéskor az olvadás miatt úgyis szétfolyik rajta.
A tepsit nem kell előmelegített sütőbe tenni, hanem kb 170-180°c -on addig sütni, amíg a sajt rápirul a tetejére.Ekkor készül el az ételünk.

Tanácsok:
A hús csirkemell filéből is készülhet.Mi krumpli pürével szeretjük.
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Zsozsoanyu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olgi szelet » Habszelet II. » "Mérges pulyka" szelet » Kata (vagy rumos) szelet
» Floridai halszeletek » Lúdláb Szelet Vicky módra! » Boci szelet » Angol marhahátszín szelet
» Csokis-diós szelet » Betyáros rántott szelet » Boleró szelet!-2 » Felhőszelet 2
» Cukkinis csirkeszeletek » Kedvenc szelet Ági módra » Tenger hullámai szelet » Joghurtos csokiszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.