Tutireceptek.hu fejléc

Napraforgómagos kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
1 púpozott teáskanál só,
1 cs szárított élesztő,
4-5 dl langyos víz,
10 dkg vágott napraforgómag,
liszt a munkafelülethez,
forró víz a kenéshez,
napraforgómagok a megszóráshoz.

Elkészítés:
A liszteket, a porélesztőt és a sót összekeverem egy tálban, majd hozzáadom a langyos vizet.
Belekeverem a vágott szotyit, majd egy egységes tésztává dagasztom.
Egy kendővel letakarom és fél órán át meleg helyen kelesztem.
Egy lisztezett deszkán alaposan átgyúrom a tésztát és egy veknit formázok belőle.
Megkenem forró vízzel, megszórom szotyival, majd ismét kelesztem egy fél órát.
230 fokra előmelegített sütőben 60-65 percig sütöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenyérpuding » Párizsi bundáskenyér » Gyümölcskenyér (2 rúd) » Fokhagymás pizzakenyér
» Keksz kenyér » Kefíres kenyér » Burgonyáskenyér » Burgonyás-köményes kenyér
» Csokoládékenyér » Teljes kiőrlésű kenyér » Magos kenyér » Kenyér - nem kovászos
» Biokenyér » Csirkés kenyérsaláta » Walesi kenyér » Sajtos snidlinges kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.