Tutireceptek.hu fejléc

Biokenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg olajos mag(lehet napraforgó, tökmag, lenmag)
1 doboz élőflórás natúr joghurt
2 dl víz
kávéskanálnyi só
kevés szódabikarbóna
kevés olivaolaj a sütőlap megkenéséhez

Elkészítés:
A tönkölybúzalisztet szitáljuk egy nagyobb, lehetőleg keverőtálba. A rozslisztet is szitáljuk hozzá, szórjuk bele a magvakat, majd még szárazon alaposan keverjük össze. Tegyük hozzá a joghurtot és a vizet, majd ízesítsük sóval és keverjük el benne a szódabikarbónát is.
A vizet addig adagoljuk hozzá, amíg jól formázható, kemény tésztát kapunk.
Formázzunk belőle cipót, majd a tetejét vizes késsel két-három csíkban vagy kereszt alakban vágjuk meg.
A sütőlemezt vékonyan kenjük ki olivaolajjal, s közben a sütőt melegítsük elő kb. 200 fokra.
A ciót helyezzük a sütőlemezre, toljuk a sütőbe, melybe előzőleg egy magasabb tepsiben vizet tettünk. A cipó legyen magasabban. Így süssük kb. 1-másfél óráig, amíg világodpiros lesz a teteje.
ha kivettük a sütőből, azonnal permetezzük meg kevés vízzel, és csavarjuk egy konyharuhába, hogy így hűlhessen ki.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Solymosi kalács » Egreslepény » Délvidéki sajtos sós tekercs » Francia Kenyér
» Langalló (Kenyér lángos) » Kenyér - nem kovászos » Fahéjas fonott kalács » Burgonyás bagett (6 db)
» Lángos kicsit másképp » Isteni lángos » Dolgozó nő kenyere II. » Mikrós zsemle lenmaglisztből
» Ropogós csavart stangli » Paraszt kifli » Meggyes-fahéjas muffin » Húsos krémes rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.