Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-tökös lecsó vackolt-tojással recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej vöröshagyma
6 – 7 nagyobb zöldpaprika
50 dkg már megtisztított, kockára vágott zsenge tök
3 közepes paradicsom
1 nagy csokor kapor, apróra vágva

Bors
Zsír
Személyenként 1 - 2 tojás

Elkészítés:
Hagyományos módon elkészítjük a lecsót, a paprikával együtt a lábasba tesszük a kockára vágott tököt is. A paradicsommal együtt hozzáadjuk a kaprot és a többi ízesítőt. Kb. 3 – 4 percig főzzük, majd merőkanállal kis gödröket – vackokat – alakítunk ki és egy-egy tojást beleütünk. Ekkor nagyobb lángra vesszük és addig főzzük, amíg a tojásfehérje megszilárdul. Nagyon mutatós, és finom.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székely lecsó » Mediterrán lecsó » Francia zöldséges lecsó » Lecsós sertésborda
» Lecsós-szelet » Cukkini lecsó » Lecsós rakott burgonya » Lecsós brokkoli
» Lecsó nápolyi módra » Csirkemáj lecsósan » Virslis lecsó » Tök lecsó
» Lecsós, gombás rakott hús » Könnyű lecsó » Cigány csirkés lecsó » Kolbászos lecsó egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.