Tutireceptek.hu fejléc

Hasé recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók:

25 dkg vaj,
30 dkg liszt,
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
vaj, tejszín,
1 kávéskanál ecet,
kevés só,
cukor.


Töltelékek:

Sonka:
10 dkg magyar sonkát megdarálunk, 1/2 dl tejföllel vagy tejszínnel jól eldolgozzuk.

Velő:
egy borjúvelőt hártyáitól megtisztítunk, megmossuk, petrezselymes zsírban megpároljuk, sóval és borssal ízesítjük.


Gombás tojás:
10 dkg sampinyon gombát megtisztítva, megmosva kockára vágunk.
Petrezselymes zsírban megpároljuk.
Ízesítjük sóval és borssal, s végül ráöntünk két fölvert tojást.

Hústöltelék:
25 dkg combból paprikást készítünk, a szokott módon.
Ha kihűlt, kétszer megdaráljuk, pástétomfűszerrel ízesítjük, 7 dkg habosra kevert vajat adunk hozzá, s jól kidolgozzuk.

Elkészítés:
Vajas leveles tészta elkészítése:

Öt dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 2 tojássárgával, ecettel, tejföllel vagy tejszínnel, cukorral, sóval jól kidolgozott rétestésztát készítünk.
Egy fél óráig pihentetjük.
Ezalatt 20 dkg vajat 5 dkg liszttel jól átgyúrunk, és cipóra alakítjuk.
A pihent tésztát kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajat, a kettőt együtt kinyújtjuk, kétszer összehajtogatjuk, hideg helyen pihentetjük.
Összesen négyszer nyújtjuk, de csak az első nyújtás után pihentetjük 1 órát, a többinél elegendő a fél órai időköz.
Végül kockákra vágjuk, megtöltjük, és forró sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabfelfújt » Mákos guba másmódon » Spagetti diavolo » Penne arrabbiata
» Sült tészta édesen » Koldus lepény » Pizzás csiga Emese modra » Hagyományos krumplistészta
» Spenótos-camembertes batyu » Rakott káposztás kocka » Csirkés-olivás táska » Cukorborsós metélt
» Tejben tészta » Lasagnetészta (egyszerű) » Sonkás tészta » Spenótos-sonkás nokedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.