Tutireceptek.hu fejléc

Gulyásleves gombával. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg. gulyáshús, 20 dkg. sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír, 1 nagy evőkanál fűszerpaprika, 1 kiskanál csípős fűszerpaprika, 20 dkg. vargánya (tinóru) gomba, só, 1 dl. tejföl, 1 csokor petrezselyem levél.

Elkészítés:
A húsokat egyenletesen kockára vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágva a forró zsíron aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve bőségesen megszórjuk a fűszerpaprikával. Elkeverjük és hozzáadjuk a húst, a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval, csipetnyi őrölt fekete borssal és felöntjük vízzel. Készre főzés után tejfölözzük és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Készíthető sárga rókagombával, csiperkével, de szárított gombával is. Ez utóbbi esetben előbb áztatni kell a száritmányt, majd az áztatólével együtt adjuk a húshoz.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves (pörköltből) » Gyergyói gulyásleves » Gulyásleves másképpen » Ízletes gulyásleves
» Gulyásleves » Gulyásleves Mariann módra » Gulyásleves csipetkével » Gulyásleves bográcsban
» Paleo gulyásleves » Erdélyi gulyásleves » Hamis gulyásleves » Édes bundáskenyér
» Édes sütőtökpüré leves » Gyömbéres vegyes saláta » Almás-diós papucs » Cseresznye leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.