Tutireceptek.hu fejléc

Gombás, vörösboros bélszín tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5o dkg. bélszín,
10 dkg. csiperke gomba ( lehet erdei gomba is),
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg. zeller,
4 dl. vörösbor,
1 wvőkanál méz,
só,
késhegynyi kakukkfű,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
4 evőkanál étolaj,
20 dkg. alma

Elkészítés:
Két evbőkanálnyi olajon az apróra vágott vöröshagymát, a vékonyra szeletelt gombát, a szintén vékonyra szeletelt zellert megpirítjuk, majd ízesítjük sóval, kakukkfűvel és őrölt borssal ízlés szerint. Ha kész felöntjük a vörösborral, és lassú tűzön addig forraljuk, amig mártás sűrűségű nem lesz.Ekkor kevés vízzel higított mézet is adunk hozzá és újbóli forralás után az egészet átpaszírozzuk ( leturmixoljuk).
Közben 2 evőkanál felforrósított étolajon átpirítjuk a vékony csíkokra vágott bészínt és a vékonyan felszeletelt almát. H kész a húst és az almát a mártáshoz adjuk, 1 - 2 perc alatt az egészet átforrósítjuk és tálaljuk.

Tanácsok:
Az összekevert ételt ne forraljuk sokáig, mert a hús beedződik és rágós lesz.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai citromos gombás pipi » Gombasaláta másképp » Gombás kölesrizottó » Gombás kocka 3
» Óvári tokány » Gombás tepsis burgonya » Gombás pite (90 naposhoz) » Vörösboros libamell
» Gombás csirke 2 » Sült, gombás rizottó » Gombás csirkemell » Zöldcitromos marhatokány
» Gombás masni » Erdésztokány » Vörösboros csirke » Lengyel gombasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.