Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági szegénykocsonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db. sertésköröm, 2 db. sertésfül, kb.40-50 dkg. sertéshús, bőrke tetszés szerint, 1 db. sertésfarok, 1 nagy fej fokhagyma, 2-3 db. erős, csípős paprika, só, 2 db. vöröshagyma, 15-20 szem fekete bors.

Elkészítés:
A körmöt és a fület megtisztítjuk, ha kell perzseljük, majd mosás után daraboljuk. Ha sertésfejet veszünk, akkor tisztítjuk, csontozzuk. Egy nagy lábasba téve a húsokat felöntjük azok háromszorosával több vízzel. ( Főzés után kb. az egyharmada elpárolog).Hozzáadjuk a tisztított fokhagymagerezdeket, valamint a mosott, de héjával meghagyott vöröshagymát,a csípős paprikákat, a szemes borsot és a sót is. Ha felforrt. lehabozzuk, majd egészen lassú tűzön 6-7 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha a gőzölgő lé felé tartott tenyerünk ragadóssá válik. Ekkor leszűrjük, a benne lévőket kicsontozzuk, majd a levet ráöntjük és a meghűlés után zsírtalanítjuk.

Tanácsok:
A lé megdermedése után friss kenyérrel, külön tálkán citromkarikákkal kínáljuk.

Elkészítési idő: 360 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági bográcsos » Galyasági töltött pecsenye » Galyasági töltött tojás » Galyasági vegyes pörkölt
» Galyasági gezemiceleves » Galyasági fűszeres gulyás » Galyasági káposztás hús » Galyasági zellerkrémleves
» Galyasági apróhusos leves. » Galyasági pacal bográcsban » Galyasági tojásleves. » Galyasági korhelyleves
» Galyasági bableves » Galyasági gombapaprikás » Galyasági pecsenye » Galyasági töltött paprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.