Tutireceptek.hu fejléc

Citromos csirkekrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg csontos csirkemell
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg vöröshagyma
5 dkg zellergumó
1 gerezd fokhagyma
1 púpozott evõkanál liszt
4 dkg margarin
1 dl tejszín
2 db tojássárgája
1 citrom leve
1 csokor petrezselyem
õrölt bors, csipetnyi tengeri só

Elkészítés:
Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és a csirkemellel együtt 1 liter, sóval és borssal ízesített vízben puhára fõzzük. A megfõtt csontos húst kivesszük a levesbõl, lebõrözzük és kicsontozzuk, majd a húst csíkokra vágjuk és félretesszük.

A fõtt zöldségeket a leves levével együtt összeturmixoljuk. A lisztbõl a margarinon világos rántást készítünk, ezzel sûrítjük az turmixolt levest. A tûzrõl levéve, állandó keverés mellett hozzámelegítjük a tejszínnel alaposan elkevert tojássárgákat. Utána beletesszük a húscsíkokat, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint savanyítjuk citrommal.

Kalóriatartalom: 325 kcal

A receptet beküldte: Vajolet


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz cukkini leves » Tárkonyos leves » Erdélyi salátaleves » Gombaleves fogyókúrázóknak
» Kelkáposzta leves » Tojásos káposztaleves » Gombás sonkaleves » Kukoricás rákleves
» Káposztaleves » Citromos-mandulás muffin » Sajtos hagymaleves » Zöldborsóleves
» Diétás Frankfurti leves » Citromos rakottas » Meggyleves » Avokádókrém leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.