Tutireceptek.hu fejléc

Birsalma krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db birsalma
2 dl tejszín
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
15 dkg cukor
fél citrom leve
2 evőkanál étkezési keményítő
fél rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor)


Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt kis kockákra vágva tegyük bele egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük legalább 20 percen keresztül. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk ki. Vegyük ki a fahéjrudat és a vaníliát, majd passzírozóval pürésítsük.

Tanácsok:
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg cukkini krémleves » Narancsos karottakrémleves » Karfiol krémleves » Birsalmás pulykamell
» Fokhagymakrémlevesem » Eper-krémleves » Cukkini krémleves » Karfiolkrémleves
» Vöröslencse krémleves » Füstöltsajt - krémleves » Brokkolikrémleves » Birsalma sajt
» Petrezselyem krémleves » Sajtkrémleves » Sárgadinnye krémleves » Spenótos csicserikrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.