Tutireceptek.hu fejléc

Bajor csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
személyenként 1 db csirkecomb,
10 dkg füstölt szalonna,
1-2 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 dl fehérbor
, 1 evőkanál zsemlemorzsa,
flekkenfűszer,
késhegynyi őrölt bors.

Elkészítés:
Elkészítése:
A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük,
flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát
két vékony szeletre vágjuk és tűzálló tál aljára fektetjük.
Erre a meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül,
majd-tűzdelt felével felfelé a combok.
A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk.
Csipetnyi őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük.
A vajat a tetejére morzsoljuk, és a tálat lefedve,
a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul,
majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk.

Tanácsok:
A legjobb hozzá a párolt vegyes zöldség.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Aramis39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor rakott burgonya » Bajor pogácsa » Őszibarackos csirkecomb » Karácsonyi diós csirkecomb
» Mexicói csirkecomb » Bajor töltött rostélyos » Tepsiben sütött csirkecomb » Ínyenc töltött csirkecomb
» Finom csirkecomb » Csirkecomb ananászraguval » Pikáns csirkecombok » Tejfölös csirkecomb
» Lecsós csirkecomb » Pikáns csirkecomb. » Csirkecomb almaszósszal » Csirkecomb citrommártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.