Tutireceptek.hu fejléc

Almaszósz (almásgombóc mellé) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1kg alma
10dkg cukor
1dl bodza szörp
2dl tejszín
5-6 levél citromfű
szegfűszeg
fahéj
borsmenta

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. Megcukrozzuk, fűszerezzük, majd nagyon kevés vízzel felrakjuk főni. (Zepterben víz nélkül)Addig főzzük, míg az alma szét nem fő. Félidőben hozzáadjuk a bodza szörpöt. Miután felforrt, hozzákeverjük a tejszínt és rövid ideig forraljuk.


A receptet beküldte: Kicas


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamelles almatorta » Karamelles mogyorós csoki » Krumplisaláta csirkemellel » Karamelles ananásztorta
» Erzsi csirkemelle » Spenót pulykamellel » Csokoládékocka karamellel » Karamelles süti
» Toltott mellehus » Csirkemelles rántotta » Mustáros csirkemellek » Fűszeres csirkemellek
» Sütőtökpüré csirkemellel » Töltelék, hús mellé » Csirkemelles tésztasaláta » Almaszósz csirkehússal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.