Tutireceptek.hu fejléc

Zserbó X recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

50 dkg finomliszt
15 dkg rama margarin
10 dkg disznózsír
5 dkg élesztõ
1 dl tej
2 tojássárgája
2 dl tejföl
csipet só
1 teáskanál cukor

Töltelékhez:

30 dkg darált dió
30 dkg cukor
fél liter baracklekvár


Csokoládémázhoz:

4 evõkanál kakaó
4 evõkanál cukor
4 evõkanál tej
10 dkg rama margarin

Elkészítés:
A langyos, cukrozott tejben az élesztõt felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, margarinnal. Közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm a futtatott élesztõt, tojássárgáját és tejfölt. Összegyúrom, majd jól kidolgozom és három egyforma cipóra osztom. Az elsõ cipót tepsi nagyságúra nyújtom és beleterítem az aljába. Megkenem baracklekvárral és rászórom a cukrozott dió felét. Kinyújtom a második cipót is és ráterítem. Megkenem baracklekvárral, megszórom cukrozott dióval. Kinyújtom az utolsó cipót és ráterítem. Villával megszurkálom és egy órát pihentetem. Elõmelegített sütõben, takaréklángon kisütöm. 25-30 perc alatt kész. Amíg a tészta hûl, elkészítem a csokoládémázat.

Egy lábasban felteszem a tejet, beleteszem a cukrot és a kakaót. Állandó keverés mellett addig fõzöm, míg hidegvízbe csöppentve egy gömbben marad. Ekkor leveszem a tûzhelyrõl és beleteszem a 10 dkg margarint. Jól elkeverem és ráöntöm a kihûlt tészta tetejére. Egy nagy késsel elsimítom.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zserbó mézesen » Zserbógolyók » Zserbó golyó » Borzas Zserbó
» Túrós zserbóm » Zserbó zsiinaa módra » Gesztenyés, diós zserbó » Zserbó U1
» Krém zserbó » Zserbó (Ági féle) » Fahéjas zserbó » Zsermák-mákos zserbó
» Zserbó golyók » 5 lapos zserbó » Piskótás zserbó » Zserbó másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.