Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges lepény 2. recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- 400g burgonya
- 400g cukkini
- 2 szál újhagyma
- 1 csomó sima levelű petrezselyem
- 2 szál zsálya
- 3 szál majoranna
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 400g ricotta (vagy zsírszegény tehéntúró)
- 4 tojás
- 4 ek. liszt
- 4 ek. olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehér bors
- ízlés szerint őrölt szerencsendió
- 15g vaj a sütőformához
- 1-2 kk. liszt a sütőformához

Elkészítés:
A megmosott, meghámozott és négyfelé vágott burgonyát 20 percig főzzük sós vízben, majd áttörjük burgonyatörővel.
Megmossuk a zöldségeket és a cukkinit hámozatlanul lereszeljük, hagymát pedig felkatikázzuk. A fűszernyövények levelét a szárukról letépkedjük felvagdaljuk.
Fokhagymát szétnyomjuk, vagy nagyon finomra metéljük.
Minden hozzávalót tálba rakjuk, majd jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, a lisztet és az olívaolajat. Ízesítjük sóval, fehér borssal és szerecsendióval.
Sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő esetén 6-os fokozat). A masszát egy 28 cm átmérőjű, kikent, kilisztezett, alacsony magasságú tortaformába öntjük.
40 percig sütjük.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes zöldséges hús :) » Házi barackos lepény » Kakaós lepény (Krisztitől) » Tejfölös lepény
» Sonkás-hagymás lepény » Zöldséges sertésragu » Habos epres lepény » Reform almás lepény
» Mazsolás-habos lepény » Zöldségestál » Takart sárgabaracklepény » Meggyes-túrós lepény
» Habos mákos lepény » Bácskai almáslepény » Alj nélküli túrós lepény » Sajtos-burgonyás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.