Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes burgonyás kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Reform ételek

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehelyliszt (vagy összetört zabpehely), 15 dkg héjában fõtt és áttört burgonya, 4 dl víz, 2 dkg élesztõ, 1-1 csapott teáskanál köménymag és só.

Elkészítés:
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a korpás házikenyeret. (A fõtt burgonyát csak forrón lehet összetörni, különben darabos lesz. Jó, ha lisztes - azaz szétfõvõ - burgonyát használnak hozzá. )


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Langalló (Kenyér lángos) » Zabpelyhes húsgombócok » Burgonyás-sajtos rúd » Zabpelyhes gofri
» Nyanyás olaszkenyér » zsírkenyér » Sajtos rakott kenyér » Burgonyás bagett (6 db)
» Orosz burgonyasaláta » Csokis gyümölcs kenyér » Alföldi finom kenyér » Eperkenyér
» Útifűmaghéjas kenyér » Sajtos-burgonyás pogácsa » Sajtos-burgonyás lepény » Banános-zabpelyhes muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.