Tutireceptek.hu fejléc

Vajpuha marhaszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhahús
3 tojás
2 dl tejföl
1 ek liszt
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A húst felszeletelem, és annyi zsemlemorzsát verek bele a húsklopfolóval, amennyit felvesz. A tojásokat felverem, sózom, borsozom. A kuktába egy kevés olajat teszek A hússzeleteket a tojásba mártom, majd a kuktában az olajon hirtelen mindkét oldalát megsütöm egymás után. A kiszedett szeletek visszarakom, egy-másfél pohár vizet öntök hozzá és ha maradt a tojásból, azt is belecsorgatom. Lezárom és a jelzéstől számítva 25 percig párolom. A tejfölt a liszttel simára keverem, a hússzeleteket kiveszem, a maradék mártásba öntöm a tejfölt, és jól kiforralom. Mivel elég darabos a húsról levált bundától, így én egy mixelőrúddal simára pépesítem. Visszateszem a hússzeleteket és együtt összemelegítem.
Hihetetlenül omlós és puha így a legöregebb marhahús is. Nagyon jó hozzá a zsemlekoszorú, de tésztával, zsemlegombóccal és galuskával is finom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadas marhaszelet » Mustáros marhaszelet » Pikáns marhaszelet » Marhaszeletek debrecenivel
» Húsos fánk » Mustáros csülök » Tejszines gombás » Citromos-tejfölös csirke
» Fasírt borjúból » Gombaragu burgonyaágyon » Gombás karajom » Almás grillcsirke
» Gyümölcsös kacsacomb » Töltött karaj » Indiai fűszeres csirke » Mustáros-Erős Pistás hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.