Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-barackos lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg liszt

12 dkg sütőmargarin

6 dkg porcukor

1 tojássárgája

csipet só

A krémhez:

6 dkg sütőmargarin

5 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojássárgája

50 dkg túró

3 evőkanál búzadara

1 citrom lereszelt héja

4 db tojásfehérje

6 dkg porcukor

4-5 evőkanál baracklekvár

1 üveg barackbefőtt

sütőmargarin a tepsi kikenéséhez

porcukor a tetejére

Elkészítés:
A krém elkészítésével kezdem.
A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot a 3 tojássárgájával kikeverem.
Belerakom a túrót, a búzadarát és a citromhéjat, majd berakom a hűtőbe.
A tepsit (20×30 cm) kikenem margarinnal.
A sütőt 180 fokra bekapcsolom.
A barackkonzervet kinyitom, a barackkokat felszeletetem, és szűrőbe rakom, hogy lecsöpögjön a leve.

A tésztához valókból tésztát gyúrok gyorsan, kinyújtom, és a tepsibe rakom. A tésztát berakom sülni, de csak 6-8 percre.
Addig a tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verek, és a túrós masszámhoz keverem. A tésztát kiveszem a sütőből, és baracklekvárral megkenem. Rárakom a barackszeleteket, és rásimítom a túrós masszát.
Visszarakom a sütőbe, de a hőt leveszem 170 fokra. Így sütöm kb. 50 percig, majd tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e.
Kihűlve lehet szépen szeletelni, és másnap az igazi, bár mi nem bírjuk ki másnapig! Jó étvágyat kívánok hozzá!


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes szilváslepény » Mexikói kukoricás lepény » Kukorica lepény » Almás lepényem
» Modern zabos almás lepény » Karfiollepénykék » Flambírozott almáslepény » Meggyes lepény másként
» Fűszeres sonkás lepény » Túrólepény » Hagymás lepény » Reform almás lepény
» Szilvás lepény (update 2) » Pekándió-lepény » Nádasdi diós lepény » Meggyes lepény Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.