Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes zöldborsóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
75 dkg zöldborsó, 1 szál póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 l tyúkhúsleves (kockából is készülhet), 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 4 dkg vaj, só, bors mentalevél

Elkészítés:
#


A zöldborsót megtisztítjuk. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a felkarikázott pórét (a zöldjét is). Meghintjük liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a zöldborsót. Sóval, borssal, mentalevéllel ízesítjük. Fedő alatt megfőzzük. A mentát kidobjuk, a leves felét összeturmixoljuk. A pürét visszaöntjük a fazékba. Felöntjük a tejszínnel és összemelegítjük, de már nem forraljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirketokány » Tejszínes hús » Tejszínes-tepsis krumpli » Tejszines hal sajttal
» Tejszínes-tárkony leves » Barackos tejszínes csirke » Tejszínes csirke csoda » Tejszínes halragu
» Zöldséges-tejszínes csirke » Tejszínes Málnatorta » Tejszínes lúdláb torta » Tejszínes pulykaragu
» Tejszínes csirkés penne » Tejszínes rakott zöldség » Tejszínes krémes » Tepsis tejszínes csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.