Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes gombaszósz recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg apró szemű csiperkegomba
3 szál újhagyma
másfél deciliter tejszín

darált bors
2 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál vaj.

Elkészítés:
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig.
Adjuk hozzá a négybe vágott gombafejeket, fűszerezzük darált borssal, ízesítsük sóval.
Közepes lángon addig pároljuk, míg a gomba a saját párolólevét el nem párologta. Szórjuk meg a liszttel, keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a tejszínt. Keverjük simára, és jól forraljuk ki.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes zellersaláta » Tejszínes pulykaszárny » Tejszínes Endívia » Tepsis tejszínes csirke
» Gombás-tejszínes penne » Tejszínes pulyka » Tejszínes karalábéleves » Tejszínes mustáros karaj
» Gombaszószos szelet » Sajtos- tejszínes spagetti » Tejszínes hagymaleves » Tejszínes szederkrém
» Tejszínes-csokis muffin » Tejszínes zellerkrémleves » Tejszínes csirke » Tejszínes-csokis piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.