Tutireceptek.hu fejléc

Székely gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1, 5 dl tejföl

pirospaprika
bors

Elkészítés:
A vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd kevés vizet öntve alá - fedő alatt - teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, pirospaprikával, borssal, sóval ízesítjük, majd puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, meglocsoljuk tejföllel. Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-hagymás-húsmuffin » Gombás rakott csirkee » Székelykáposzta light » Gombás-sajtos krumplitál
» Májgaluska székelyesen » Gombás-sajtos lecsó » Gombás rakott kifli » Gombás tésztasaláta
» Svéd gomba » Sonkás vagy gombás batyu » Gombástészta » Gombás sonkasaláta
» Túróval töltött gombafejek » Gombás harcsapaprikás » Kínai citromos gombás pipi » Gombaropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.