Tutireceptek.hu fejléc

Sörben párolt csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéscsülök,
5 dl világos sör,
1 szép fej fokhagyma,
5 dkg sertészsír,
só,
bors,
fűszerek ízlés szerint (csak bátran bármit!),
köretnek burgonya.

Elkészítés:
A megtisztított csülköt két ujjnyi csíkokra vágjuk és jó alaposan befűszerezzük (ne sajnáljuk a borsot!).
Kizsírozott hőálló tálba tesszük, egyenletesen elosztjuk a hosszában 2-3 felé vágott fokhagymagerezdeket a csülökcsíkok között.
A sört óvatosan aláöntjük a csülöknek hogy a fűszert nehogy lemossa.
Annyi sört teszünk alá hogy nehogy kifusson a tűzhelyben.
Lefedjük és kb. 200 fokon 2 órán keresztül puhítjuk.
Közben a burgonyát kb. 2*2 centis kockákra vágjuk és delikátos vízben megfőzzük, majd alaposan leszűrjük.
Amikor a csülök megpuhul leöntjük alóla a levét és fedő nélkül visszatesszük pirulni.
Közben a burgonyakockákat serpenyőbe vagy wokba tesszük és a csülök pároló levének folyamatos rálocsolgatása közben aránylag erős lángon pirítjuk.
Az sem baj ha egy kicsit lesül, de meg nem éghet.
Ha ügyesek vagyunk egyszerre van kész a csülök és a burgonya is, és mindkettő aranybarna színben pompázik.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt lilakáposzta » Sörben sült csirkecomb 2 » Sörben sült oldalas » Párolt-sült oldalas
» Csülök vadrizzsel » Vörösboros csülökpörkölt » Tepsis csülök székelyesen » Kímélő kocsonya csülökkel
» Töltött csülök hidegen » Párolt marha sütőtökkel » Székely sertéscsülök » Almás párolt lilakáposzta
» Ördögsaláta csülökkel » Karajba zárt csülök » Bugonyaleves csülökkel » Római tálban sült csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.