Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal rakott pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
6 dkg vaj
20 dkg Szeletelt Pannónia sajt
2 dl fehérbor
őrölt szerecsendió
pirospaprika
őrölt fehér bors, só

Elkészítés:
A pulykamellet négy egyforma szeletre vágjuk és kiverjük. Sózzuk, őrölt fehér borssal és őrölt szerecsendióval meghintjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára egy pulykamell szeletet teszünk, ezt beborítjuk egy vékony szelet sajttal és kevés vajat morzsolunk rá. Ezt a rétegezést addig ismételjük, ameddig a hozzávalók tartanak. A rakottas tetejére sajtot teszünk, amelyet egy kevés pirospaprikával megszórunk. A hús alá öntjük a fehérbort, alufóliával légmentesen lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben 35-40 percig pároljuk. Ezután az alufóliát levesszük és csak annyi időre tesszük vissza a húst a sütőbe, amíg a teteje megpirul. Burgonyapürével, gombás rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott hús » Rakott puding » Rakott burgonya » Göngyölt pulykamell
» Rakott makaróni 2 » Rakott gomba. » Zöldséges rakott karaj » Rakott túrós laska
» Barackos rakott csirkemell » Rakott burgonya másképp » Rakottpulykacici » Csicsóka gomolyasajttal
» Fasírt sajttal » Dán rakott csirke » Almás-mákos rakott kifli » Light rakott brokkoli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.