Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamellrolád recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg piros húsú paprika, 4 szelet, egyenként 20 g-os bacon, 4 szelet, egyenként 40 g-os csalános (vagy más zöldfűszeres) sajt, 8 vékony szelet filézett pulykamell, bors, 30 g főzővaj, 1 fej hagyma, 125 ml húsleves (kockából), 125 ml fehérbor, só.

Elkészítés:
A paprikát megmossuk, négybe vágjuk. 4 negyedet vékony csíkokra, a többit apró kockákra metéljük. A szalonnaszeleteket és a sajtot félbevágjuk. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük borssal. Egy-egy darab sajtot, szalonnát és paprikát teszünk rá, majd felcsavarjuk, és megtűzzük fogpiszkálóval. A főzővajon megsütjük, aztán kiszedjük. A kockákra vágott hagymát megpároljuk a pecsenyezsírban. Hozzáadjuk a kockára metélt paprikát, a hústekercset és a levest. Fedő alatt 5 percig pároljuk. A húst kiszedjük, a lét átszűrjük, hozzáöntjük a bort, 2 percig forraljuk, majd fűszerezzük. A húst a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizzsel nagyon finom.


A receptet beküldte: access

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos pulykamellrolád » Csirkés Waldorf-cipó » Kedvenc vacsora » Kedvenc rakott krumplim
» Lecsós rakott burgonya » Sült, töltött padlizsán » Túrógaluska hagymával » Pórés tepsis tarja
» Sajtos húsfalatok » Mediterrán rakott krumpli » Sütő leső » Zöldbab paprikás
» Kockás káposzta » Lapcsánka » Bőrösmalac-ragu » Rácos rakott tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.