Tutireceptek.hu fejléc

Pöti mézeskalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 2 dl porcukor
- 1,5 dl méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 kk mézeskalács fűszer vagy 1 kk őrölt fahéj és 1 kk őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A liszt kivételével a hozzávalókat tűzön felmelegítjük és simára keverjük. A tűzről levéve apránként hozzákeverjük a lisztet, és jól összegyúrjuk.
1 éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Másnap 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, (tenyerünkkel a lisztet lesöpörjük róla, ezáltal szép fényes lesz a felülete és nem kell kenegetni tojássárgájával) és különfélére formázzuk.
Kivajazott tepsibe ritkán rakjuk és közép meleg sütőben kb. 5 - 10- perc alatt aranysárgára sütjük.

Cukormáz:
1 tojásfehérjét habbá felverünk és 10 dkg szitált porcukorral sűrűre keverjük. Nylonzacskóba töltjük és a sarkát kicsit kivágva díszítjük a már kész formákat.

Tanácsok:
Ez a mézeskalács először kemény, de kb. 2 hét alatt finomra puhul. Finom is, szép is, eltartható is, akár több hónapig, mindenkinek szeretettel ajánlom !


A receptet beküldte: panna77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Betty mézeskalácsa » Fogyis tiramisu » Meggyes-mákos sajttorta » Cappuccinós mousse torta
» Mogyorókrém (vegan) » Almás krémes 2. » Szellemhabcsók » Kókuszos süti II.
» Tejmentes palacsintatorta » Kokuszos turórudi » Mákos-diós linzer » Részeg Izidor
» Levéldíszek, csokiból. » Ági szelet » Gyümölcsös mousse » Mogyorókrém házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.