Tutireceptek.hu fejléc

Paszuly-saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg szárazbab,
só,
ecet,
őrölt bors,
cukor,
1 fej vöröshagyma,
0,5 dl olivaolaj,
petrezselyem,
1 babérlevél .

Elkészítés:
A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön.
Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk).
A még forró babot leszűrjük, és az előkészített salátaöntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, petrezselyemzölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprika hidegen » Kínai pulykamellsaláta » Astoria saláta » Padlizsán keleti módra
» Csirkemell saláta kesudióval » Párizsi burgonyasaláta » Hagymás tengeri saláta » Lencsesaláta recept
» Körtés-pulykás saláta » Sajtos-sonkás saláta » Avokádósaláta aprórákkal » Mentás csicseriborsó-saláta
» Isteni gyümi sali » Céklás-diós saláta » Csirkés gyümölcsös rizssaláta » Brokkolis Cézár-saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.