Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 bontott jérce
50 dkg paradicsom
1,5 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
liszt
őrölt bors
őrölt fahéj


Elkészítés:
A jércét darabold fel, sózd be, a részeit forgasd meg lisztben, majd a felhevített vajon (minden oldalán) süsd meg annyira, hogy egy kis színt kapjon. Ezután a darabokat tedd egy mély tűzálló tálba. A paradicsomokat hámozd meg, vágd félbe, s add a húshoz. Sózd, borsozd, szórd meg egy kicsi fahéjjal, öntsd alá a bort, majd lefedve tedd előmelegített forró sütőbe, s párold egy félórán át. Ha megpuhult, vedd le a fedelét, s hagyd, hogy a felesleges leve elpárologjon, azaz alatta a mártás besűrűsödjön.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulao csirke (6 személyre) » Rizses-gombás sült csirke » Csirkés paella » Finom csirkefalatok
» Csirke vadász módon » Juhtúrós rakott csirke » Sült csirke alufóliában » Titokban sült csirkecombok
» Kínai borsos csirke » Gyors currys csirke » Csirkemáj joghurtmártásban » Csirke - csupor
» Citromos-mézes csirke » Caesar saláta csirkével » Barackos csirkemellsteak » Sült csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.