Tutireceptek.hu fejléc

Ördög mártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 szál friss kakukkfű,
5 adag barnamártás,
2 dl fehérbor,
1/2 dkg egész bors,
2 db babérlevél,
1/2 dkg cayenne-i bors,
1 csokor petrezselyem zöld,
10 dkg vaj,
1 közepes méretű vöröshagyma,
5 dkg húskivonat,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk.
Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, egész borsot, babérlevelet.
Lassú főzéssel sűrűre beforraljuk, folyamatos keverés mellett!
A barnamártást felforraljuk, hozzászűrjük a fűszerkivonatot.
További sóval ízesítjük, ha szükséges.
Húskivonatot adunk a mártáshoz, ettől fényes lesz.
A végén csipetnyi cayenne-i borssal megbolondítjuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsmártás » Sült karfiol sajtmártással » Erdélyi tormamártás » Sült hal gombás mártásban
» Tökgombóc kapormártással » Spagetti mustármártással » Mustármártás » Sült halfilé sajtmártásban
» Őzcomb pikáns mártással » Finom kaprimártás » Harcsa mustármártással » Halfilé dinnyemártással
» Gribiche mártás » Olasz paradicsommártás » Sajtmártásos husi » Ördög saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.