Tutireceptek.hu fejléc

Olivabogyós kenyér recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók, ebben a sorrendben mehetnek a keverőedénybe:

1 bögre víz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só (figyelembe véve, hogy az olívabogyó is elég sós)
3 bögre + 3 evőkanál Graham liszt (kb. ½ kg)
2 teáskanál szárított oregánó
2 dkg friss élesztő elmorzsolva (vagy 7 g szárított)
Csipogáskor: 1 kis üveg olívabogyó vízzel leöblítve, lecsepegtetve, felkarikázva

Elkészítés:
„Teljes kiőrlésű” program. Dagasztáskor érdemes ellenőrizni az állagot, és szükség esetén igazítani rajta. Akkor jó, ha összeállt gömbbé és nem ragad.

Forrás: Vicki Smallwood: Száz recept kenyérsütő géphez (Alexandra).


A receptet beküldte: marineva77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos húskenyér » Kenyér sütőben » Lapkakenyér » 30 perces rozskenyér
» Majom kenyérke » Sütőtökkenyér » Mézes püspökkenyér 2 » Cigány kenyér=punya
» Zsemlekenyér » Kenyér sütőtálban » Nyanyás olaszkenyér » Húsvéti tojáskenyér
» Afrikai kenyér » Püspök kenyér (poharas) » Joghurtos tönkölykenyér » Almás kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.