Tutireceptek.hu fejléc

Narancshéj cukorral karamellizálva recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
4 db narancs, 20 dkg cukor

Elkészítés:
A vastag húsú narancs héját felcsíkozzuk és 3-5 napig vízben áztatjuk. Naponta legalább kétszer kicseréljük rajta a vizet. Aztán feltesszük egy edényben annyi vízzel, hogy ellepje és beleöntjük a cukrot. Közepes tűzön addig főzzük míg a víz elfő és kissé a cukor karamellizálódik a narancshéjon.

Tanácsok:
Nagyon finom, igazi vendégváró csemege.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brownie mályvacukorral » Cukrozott narancshéj » Kandírozott narancshéj » Ropogós tallérok
» Sajtos aprósütemény » Vaníliás krémtúró » Rokfortos pogácsa » Libatepertős pogácsa
» Pizzás muffin egyszerűen » Sajtos, túrós » Füstöltsajtos croissant » Sajtlepény másként
» Otthoni gyümölcs saláta » Nyújtott vakarcs » Krumplis ropogós » Kőrözött leveles tésztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.