Tutireceptek.hu fejléc

Mézes mandulával töltött őszibarack recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
8 db nagyobb méretű nem túl érett őszibarack
10 dkg manduladara
5 dkg mazsola
2 evőkanál méz
4 dkg vaj
4 evőkanál ecet
porcukor
tejszínhab
1/2 db citrom leve

Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk, pici darabokra vagdaljuk, összekeverjük darált mandulával, mézzel. 1 liter vizet felforralunk 4 evőkanál ecettel, 1-2 pillanatra beledobjuk a barackokat, majd szűrőlapáttal hideg vízbe szedjük, lehúzzuk héját, kettévesszük és eltávolítjuk belőlük a magot, szalvétán leszárítjuk, citromlével bespricceljük, nehogy megbarnuljon.
Egy jénai tálat vagy tepsit vékonyan kikenünk vajjal, egymás mellé lerakjuk a gyümölcsöket, magházukat megtöltjük a mézes keverékkel, mindegyik közepére borsónyi vajat teszünk és porcukorral meghintve szép rózsaszínűre sütjük.
Tejszínhabbal tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libamájjal töltött gomba » Mézeskrémes (gluténmentes) » Káposztával töltött sonka » Mézes csülök
» Hideg töltött saláta » Töltött fasírozott » Zöldségtorta mandulával » Töltött stefánia
» Mézes-mustáros csirkemell » Ormánsági töltött káposzta » Mézes-csípős csirkemell » Sonkával töltött csirke
» Mézeskalács muffin » Lyoni őszibarack » Mézespogácsa » Mézes zabpehelykeksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.